Si us plau llegir el text si et falten arguments


Un taller de cuina canviarà la teva vida!

Tots tenim les mateixes necessitats fonamentals: menjar, beure, respirar... El nostre cos només funciona amb aliments i els seus nutrients, per això mengem i bevem cada dia. Però molta gent no té consciència de què menja. Sembla que l’únic important és el sabor, l’espectacle, els costums i que els aliments siguin barats. Sovint el consumidor ignora tota la informació sobre el que menja. Volem tenir el millor però els aliments que ens posem a la boca, sovint són de mala qualitat.

Cada vegada més pots escoltar, que som el que mengem, però en realitat som el resultat de la nostra digestió i del que assimilem finalment en els intestins: els nutrients. Són les vitamines, minerals, carbohidrats, greixos, els gliconutrients -que s'han fet famosos en els últims anys, perquè són molt important per a la comunicació entre les 1014 (!) cèl•lules, que formen un cos d'un adult-, oligoelements i líquids. Però també traspassen les parets intestinals les toxines, els químics, els bacteris i altres substàncies, que poden crear al•lèrgies i intoleràncies alimentàries. Amb altres paraules, el nostre menjar d’avui és una part del nostre cos de demà. Així doncs, és lògic de voler menjar més saludable.

Si falten nutrients, tenim gana

El nostre cervell, la manera de prendre decisions i la nostra digestió funciona com fa milers d’anys a les coves: si tens gana, vols menjar ... ara mateix! La gana és un senyal del cos que falten nutrients pel seu bon funcionament.

Avui ens troben amb una paradoxa: a la nostra societat tenim menjar en gran quantitat, però sovint els consumidors es troben desnodrits. Els aliments d'avui no tenen la mateixa quantitat de nutrients i la qualitat com fa uns 80 anys. És a causa de la producció industrial i la contaminació global que contenen massa greix i productes químics. El sobrepès és un resultat de menjar aliments amb més calories de les que necessita el cos, però allò que mengem no conté tots els nutrients que segueixen faltant al cos. El resultat és tenir més gana.

El nostre estat de salut mental, físic i emocional depèn del bon funcionament de la nostra digestió i de la composició de la flora intestinal, i aquesta és afectada per la quantitat i qualitat del que mengem i bevem.

El què, com, on i quan

La nostra salut depèn del que mengem, quan, on i com. Això ens demana de prendre moltes decisions. I, siguem sincers, ens costa molt fer-ho! Cal fer-se preguntes que realment no volem respondre i entrar en un terreny a on no tenim experiències i tot és nou. És difícil provar coses noves, perquè costa temps i no tenim la mateixa seguretat. Els nostres costums personals a l’hora de menjar estan molt arrelats al nostre comportament. Volem la tranquil•litat de la rutina. Tot és més fàcil, si se sap fer. És per això que preferim els plats clàssics de la família: sabem com es preparen, a on podem trobar els ingredients i sense cap dubte l'àpat agrada als nens tal com és garantit de fa anys. També anem als restaurants de la nostra confiança a on el gust de les hamburgueses no canvia mai i així sabem que ens trobarem, entrem en una zona controlada pel nostre cos, sabem que res d’allò canviarà i així tenim més tranquil•litat. I finalment necessitem les nostres compensacions culinàries per tot el que no va bé en la vida: xocolata, sucre blanc, alcohol, un bon tros de carn i totes de coses “bones”.

Els símptomes són senyals

Però, què podem fer si aquest comportament a la llarga ens fa posar malalts? Ignorem els primers símptomes que alguna cosa no va bé? Pensem que són normals per la nostra edat? Cal escoltar el cos i fer-li cas perquè és savi! Cal ser conscient, del fet que totes les accions tenen conseqüències i efectes.

Tots tenim clar d’on venen els mals de cap si hem begut massa alcohol en una ocasió o si ens tallem o cremem el dit. La relació “causa – efecte” es veu clarament! Però si mengem molta carn, ens recordarem quan al cap de dos o tres dies ens facin mal les hemorroides en el moment de fer una evacuació? Saps perquè s'han fet massa durs els continguts intestinals? O veus al cap de 30 o 40 anys la relació entre un càncer intestinal i el consum de carn dos cops al dia? Només el malalt realment sap què vol dir tenir una bona salut! Pren una bona decisió i comença a cuidar aquest tresor: el teu cos.

Dóna al teu cos la possibilitat d'eliminar toxines i començaràs un procés d'autocuració. Cada segon moren i neixen 50 milions de cèl•lules en el cos d'un adult. George Ohsawa, el fundador de la macrobiòtica, ha mostrat el camí: “Dóna-li al teu cos el que necessita i la malaltia no es podrà instal•lar”. Ell també ha donat 7 bones raons de fer una alimentació equilibrada, les “set condicions de la salut”: no sentir-se mai cansat i tenir vitalitat, dormir bé, tenir gana i motivació per fer coses, tenir una bona memòria, tenir un bon humor i ser una persona amable, tenir rapidesa de pensament i d’acció, i finalment, la més important, ser una persona justa i plena de gratitud.

No estàs sol

La gran pregunta és: Vols viure per menjar o menjar per viure? No cal seguir directament una filosofia alimentària, com la macrobiòtica. Amb uns canvis i ajustos alimentaris en pots tenir prou. No estàs sol. Cada dia més consumidors volen saber l’origen i el procés de fabricació dels aliments i la confiança en els productors industrials està desapareixent. Cada dia més gent sabem, que no podem continuar així. Un regal molt gran que podem fer als altres: tenir una bona salut!

Participa als tallers de cuina amb Matthias Hespe!

A la meva pàgina www.cuinar-sa.es pots veure els tallers i activitats actuals que estic fent i trobaràs informació sobre mi i la meva trajectòria professional.

Amb només ensenyar com és cuina un àpat no és suficient. A EspaiCuinarSa fem més que classes de cuina. L’important és el què, com, on, quan i el perquè. Treballem per crear una consciència per tenir la voluntat de posar el canvi en pràctica. Tenim bons i saborosos arguments! T’expliquem com establir una rutina a la cuina amb plena seguretat per no perdre temps en el moment de cuinar i a on pots trobar els aliments de qualitat, per ser un consumidor conscient. Així funciona una cuina saludable diàriament.

Posem-nos en contacte! A EspaiCuinarSa farem junts una planificació del teu canvi d’hàbits en una primera consulta. Tinc una cuina nova a la teva disposició on faig els tallers en grup o personalitzats amb una durada de 2 hores i mitja, sempre amb aliments de producció ecològica. Els participants reben informació pràctica i teòrica d'organització a la cuina i de manipulació d'aliments amb diversos estils de preparació dels aliments. L'objectiu és aconseguir un bon gust, protegir la qualitat i els diferents nutrients dels aliments per tal de tenir una bona base per la salut personal i el benestar quotidià. Menjar sa és boníssim! Al final de cada taller degustarem junts el menjar preparat.

Coneguem-nos! M'encantarà acompanyar-te en el teu procés. EspaiCuinarSa i la meva experiència de 25 anys en el món de cuinar estan a la teva disponibilitat.

Fins aviat!!

EspaiCuinarSa

Matthias Hespe

Informació sobre Matthias Hespe

  • Nascut el 22.08.1969 en Göppingen, Alemanya.
  • Cuiner, professor i conseller de cuina macrobiòtica amb 25 anys d'experiència. Ha rebut un diploma (4. DAN) de l'escola macrobiòtica Cuisine et Santé en Saint Gaudens, Francià, certificat pel fundador René Lévy.
  • Universitat de Göttingen: Institut de Geografia, Alemanya. Ha rebut el diploma de geografia (Dipl.- Geogr. Matthias Hespe) 1999.
  • Des que va arribar en Girona 2001 s'ha dedicat a impartir tallers pràctics i teòrics de cuina macrobiòtica, cuina vegetariana, cuina japonesa i altres monogràfics.
  • Cap de cuina (cuina macrobiòtica) en el Centre Ecològic de Llémena (CEL) a Granollers de Rocacorba entre 2002 i 2009.
  • Col·laboració amb diversos grups de Centre Cívics com a professor de tallers de cuina des de 2005 fins actualitat.
  • Col·laboració amb COS Fisioteràpia – Baobab, Marta Jiménez en Girona des de 2010 fins actualitat.
  • Col·laboració amb CARITAS Girona com a professor de tallers de cuina del CDA Salt i Palafrugell des de 2013 fins actualitat en el projecte “Salut i crisi” de Dipsalut: “alimentació i cuina econòmica i saludable” i “Alimentació infantil: de 6 mesos a 11 anys”.
  • Col·laboració amb l'Espai de l’Harmonia en Cruïlles des de 2015 fins actualitat.
  • Col·laboració amb l’Associació de Fibromiàlgia Salt des de 2015 fins actualitat.
  • 2015: Fundador i Gerent del “EspaiCuinarSa”, espai de cuina saludable i macrobiòtica, formació i assessorament d'alimentació i salut, situat en C/Universitat de Montpellier 12, 2º1a, Girona.
EspaiCuinarSa
Disseny web:Descantia: Disseny web, posicionament web, pagines web a girona
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació així com per a tasques d'anàlisi. En continuar navegant, entenem que accepta l' ús de cookies

Què són les cookies?

Una cookie es un petit arxiu que s’emmagatzema a l’ordinador de l’usuari i ens permet reconèixer-lo. El conjunt de cookies ens ajuda a millorar la qualitat del nostre web, permetent-nos controlar quines pàgines troben els nostres usuaris útils i quines no.

Les cookies són essencials per al funcionament d’Internet, aportant innumerables avantatges en la prestació de serveis interactius, facilitant-nos la navegació i usabilitat del nostre web. Tingueu en compte que les cookies no poden fer malbé el vostre equip i que, a canvi, si són activades ens ajuden a identificar i resoldre els errors.

Quin tipus de cookies utilitza aquesta web?

Cookies pròpies: són aquelles que s’envien a l’equip de l’usuari des d’un equip o domini gestionat per l’editor i des del que es presta el servei sol•licitat per l’usuari.

Cookies de tercers: són aquelles que s’envien a l’equip de l’usuari des d’un equip o domini no gestionat per l’editor sinó per una altra entitat que analitza les dades obtingudes.

Cookies persistents:són un tipus de cookies en el qual les dades segueixen emmagatzemades en el terminal i poden ser accedides i tractades pel responsable de la cookie.

Cookies d'analítica web: a través de l'analítica web s'obté informació relativa al nombre d'usuaris que accedeixen al web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l'operador que presta el servei, l'idioma , el terminal que utilitza, o la ciutat a la qual està assignada la seva adreça IP. Informació que possibilita un millor i més apropiat servei per part d'aquesta web.

Acceptació de l'ús de cookies.

Assumim que vostè accepta l’ús de cookies. No obstant, vostè pot restringir, bloquejar o borrar les cookies d’aquesta web o qualsevol altra pàgina a partir de la configuración del seu navegador.

A continuación li mostrem les pàgines d’ajuda dels navegadors principals: