
La macrobiòtica és més que una dieta, es tracta de seguir un estil de vida. La macrobiòtica és una pràctica culinària basada en la filosofia oriental. El seu objectiu és realitzar i conservar la salut personal; el desenvolupament del caràcter, de la consciència i de la personalitat. La seva finalitat és la llibertat personal i l'alegria. Començarem junts, pas per pas.
Seguint el principi universal de yin (expansió) i yang (concentració) de la macrobiòtica, tots els aliments tenen un efecte qualitatiu al nostre cos, activen o calmen l’activitat d’un òrgan. Yin i yang són dues forces antagonistes complementaries que interactuen en la creació de totes les coses en el nostre món. En els tallers de cuina macrobiòtica t’explicarem com pots saber si un aliment o una preparació té un efecte yin o yang en el cos, i què vol dir això per la teva salut personal. Tenir les dues forces en equilibri és ideal per evitar un desequilibri en el nostre cos físic, emocional i espiritual. Tots els símptomes tenen una causa i cada causa té un efecte. En els tallers mirarem què podem fer per eliminar la causa. Segons la macrobiòtica, un símptoma no tornarà a aparèixer un cop eliminada la causa.
Preparem les receptes junts amb aliments d’efecte moderat i de producció ecològica, que no provocaran reaccions extremes en el nostre cos, per obtenir i conservar la salut més fàcilment. Preparem plats típics i fàcils; introduirem aliments, condiments i consells bàsics de la cuina macrobiòtica (miso, algues, gomasio, cereals integrals, verdures, llegums, fruits, salsa de soja, etc.).
La cuina macrobiòtica no és solament un efecte positiu per la salut, també ho és per al comportament i pel consum, ja que és més sostenible pel nostre entorn, la societat i la naturalesa. Començant amb la macrobiòtica faràs un pas molt gran per obtenir més autonomia i independència en la teva vida.
Cuinar i escollir els teus aliments seguint les tècniques i els coneixements macrobiòtics et donarà la base per tenir un cos saludable. En la macrobiòtica la salut es defineix, seguint Georges Ohsawa, amb les set condicions de la salut: no sentir-se mai cansat i tenir vitalitat, dormir bé, tenir gana i motivació per fer coses, tenir una bona memòria, tenir un bon humor i ser una persona amable, tenir rapidesa de pensament i d’acció i finalment ser una persona justa i plena de gratitud per tot. Aquesta és una definició ben pràctica i sense cap necessitat d’anàlisis de sang.
La salut és el nostre tresor més gran, cal guardar-la en bones condicions perquè puguem realitzar els nostres somnis amb una llibertat personal i desenvolupar la nostra personalitat i caràcter en harmonia amb el nostre entorn.
Si vols saber com pots realitzar les set condicions de la salut, com a base del teu creixement personal, els tallers de macrobiòtica a l'EspaiCuinarSa et donaran tot el que és necessari.
En el nostre programa tenim regularment tallers monogràfics de cuina macrobiòtica per a grups. Són ideals per poder tenir un primer contacte amb el temari juntament amb altra gent o per si vols aprofundir o refrescar els teus coneixements.