Gomasio: sèsam torrat amb sal marina
Matthias Hespe amb un Suribachi (morter japonès amb estries) a l'Aula Gastrònomica de Salt.
Matthias Hespe fent Gomasio (Goma = Sèsam i Sio/Shio = Sal) amb un Suribachi (morter japonès amb estries).
Gomasio recent fet
Gomasio amb arrós integral

Gomasio: sèsam torrat amb sal marina

 

Elaboració casolana de gomasio

Què necessites per fer gomasio?

A part de sèsam cru i sal marina, una paella, un morter japonès "suribachi" i un mà de morter de fusta "surikogi".

Què és el gomasio i per a què serveix?

El gomasio és un condiment japonès a base de llavors de sèsam torrades i sal marina el que s'ha estès pel món a través de la cuina macrobiòtica. És molt senzill d'elaborar i aporta molts nutrients (minerals i greix) i gran sabor als plats.

Igualment es faci servir en la cuina macrobiòtica terapèutica per les seves qualitats remineralitzants i per yanguizar una persona en un estat massa yin.

Com es pren el gomasio?

Els seus usos culinaris més comuns són per salar plats amb cereals integrals, les amanides, com a acompanyant en les verdures i en els guisats com purés o llegums, En tots aquests casos, s'afegeix com a condiment quan les preparacions ja estan llestes. No recomano usar-lo en sopes ja que perd el seu sabor.

A la cuina macrobiòtica terapèutica, gomasio s'utilitza per remineralitzar el cos per tal de proporcionar-li energia yang quan es troba en males condicions físiques a causa de massa energia yin. Quan et trobes en aquesta situació pots menjar una mica de gomasio cada hora durant el dia fins que et trobes millor.

El gomasio també ajuda molt abans i durant els exàmens per estar més concentrat i durant i després un treball físic o d'una activitat esportiva ja que remineralitza el cos

Quant dura el gomasio?

Es guarda en un pot ben tancat durant 14 dies.

 

La preparació de les llavors de sèsam a casa és senzilla i ràpida.

Gomasio, un condiment boníssim de la cuina macrobiòtica i cuina oriental i un específic fantàstic de la cuina terapèutica per les seves qualitats remineralitzants.

 

Recepte:

GOMASIO

Ingredients:

· Llavors de sèsam (7 cullerades plenes)

· Sal marina (1 cullerada rasa)

· Pots variar la quantitat entre el sèsam i la sal segons el teu interès i utilitzar fins a 14 cullerades plenes de sèsam

Recomanació:

És més apropiat comprar les llavors de sèsam crues (naturals) i torrar-les lleugerament abans de consumir-les.

Preparació: 

1. Escalfem la paella sense oli, afegim les llavors i removem de forma constant perquè no es cremin.

2. D'aquesta manera es torraran després de pocs minuts. Es pot saber si estan al punt quan s'aixafen sense dificultat amb una pressió mínima dels dits, quan adquireixen un lleuger to marró i quan obtenen la seva olor de torrat.

3. Les posem en un recipient que aguanti la calor per tal que es puguin refredar. 

4. En un suribachi triturem primer les llavors de sèsam soles fins que quasi totes estiguin obertes.

5. Després posem la sal marina en quantitats variables, segons es desitgi el condiment més o menys salat. En general, afegim una cullerada rasa de sal marina per cada 7 cullerades plenes de llavors de sèsam torrades.

6. Barregem bé i guardem el gomasio durant 2 setmanes en un pot de vidre ben tancat.

7. Pots variar el gust si barreges el gomasio amb una mica d'alga nori en flocs i altres llavors torrades com pipes de gira-sol o pipes de carbassa.

 

EspaiCuinarSa suribachi amb surikogi

 

 

 

 

 

 

     suribachi i surikogi

 

Matthias Hespe - EspaiCuinarSa - Macrobiòtica - Girona - classes de cuina

 

Save

Save

Disseny web:Descantia: Disseny web, posicionament web, pagines web a girona
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació així com per a tasques d'anàlisi. En continuar navegant, entenem que accepta l' ús de cookies

Què són les cookies?

Una cookie es un petit arxiu que s’emmagatzema a l’ordinador de l’usuari i ens permet reconèixer-lo. El conjunt de cookies ens ajuda a millorar la qualitat del nostre web, permetent-nos controlar quines pàgines troben els nostres usuaris útils i quines no.

Les cookies són essencials per al funcionament d’Internet, aportant innumerables avantatges en la prestació de serveis interactius, facilitant-nos la navegació i usabilitat del nostre web. Tingueu en compte que les cookies no poden fer malbé el vostre equip i que, a canvi, si són activades ens ajuden a identificar i resoldre els errors.

Quin tipus de cookies utilitza aquesta web?

Cookies pròpies: són aquelles que s’envien a l’equip de l’usuari des d’un equip o domini gestionat per l’editor i des del que es presta el servei sol•licitat per l’usuari.

Cookies de tercers: són aquelles que s’envien a l’equip de l’usuari des d’un equip o domini no gestionat per l’editor sinó per una altra entitat que analitza les dades obtingudes.

Cookies persistents:són un tipus de cookies en el qual les dades segueixen emmagatzemades en el terminal i poden ser accedides i tractades pel responsable de la cookie.

Cookies d'analítica web: a través de l'analítica web s'obté informació relativa al nombre d'usuaris que accedeixen al web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l'operador que presta el servei, l'idioma , el terminal que utilitza, o la ciutat a la qual està assignada la seva adreça IP. Informació que possibilita un millor i més apropiat servei per part d'aquesta web.

Acceptació de l'ús de cookies.

Assumim que vostè accepta l’ús de cookies. No obstant, vostè pot restringir, bloquejar o borrar les cookies d’aquesta web o qualsevol altra pàgina a partir de la configuración del seu navegador.

A continuación li mostrem les pàgines d’ajuda dels navegadors principals: