La importància del Miso - Matthias Hespe
La importància del Miso | |
![]() |
El meu mestre, René Lévy (Cuisine et Santé), em va dir un dia que el miso és uns dels regals més grans que ha donat la cuina tradicional japonesa al món. En la macrobiòtica seguint a Georges Ohsawa, ens fixem en les dues forces antagonistes i complementàries, yin i yang, i ens interessen més que els nutrients, que aporten els aliments al nostre cos. |
El miso és yang
Per aquesta raó el miso pot ser un ingredient en la cuina diària de la gent, que no volen saber rés de la cuina macrobiòtica. És ideal per a gent amb una salut fràgil i una base indispensable per guardar la salut, sobretot si segueixes una alimentació vegetariana o vegana, perquè en aquestes dietes no hi ha molts aliments amb energia yang. El miso és un aliment fermentat que té, com el shiitake i l'alga kombu, el sabor umami i dóna un gust deliciós i aromàtic a plats de verdures, salses o sopes. El “mi” en japonès significa gust i “so” font, miso = font de sabor. |
![]() |
Les varietats del Miso
|
|
![]() |
El miso de millor qualitat és el no pasteuritzat.
|
Com cuinem amb miso? Et deixem una recepta |
|
SOPA DE MISO | |
La sopa de miso és la recepta clàssica en la macrobiòtica, pots variar els ingredients, però el miso sempre s'utilitza. |
|
Ingredients per a 4 persones: Preparació:
|
![]() |
![]() |
Matthias Hespe www.cuinar-sa.es |
Fa poc vam fer genmai miso artesanal durant un taller de cuina a la meva escola EspaiCuinarSa amb Toshie Nagashima, la meva amiga, que va passar al món astral el 03/06/2017, et trobarem a faltar. Mira el vídeo! |
|
A la meva pàgina web trobaràs un munt de receptes i els propers tallers que tinc previstos oferir en EspaiCuinarSa. També pots sol·licitar informació sobre els tallers personalitzats TOTA LA INFO AQUÍ. | |
Dilluns, 10 d'Abril de 2017 |
Primera publicación del artículo de Matthias Hespe en Sanamente.net