Recepta: Pa de motlle de fajol germinat i llavors - sense gluten

Recepta: Pa de motlle de fajol germinat i llavors - sense gluten

PA DE MOTLLE DE FAJOL GERMINAT I LLAVORS

Ingredients:

· 200 g de fajol sec remullat durant 48 h per iniciar el procés de la germinació (un cop remullat pesarà uns 360 g, reservem 60 g d’aquests per torrar)

· 40 ml d’aigua per barrejar amb el fajol

· 3 g de sal

· 6 g de psyllium

· Oli d’oliva 

· Podem utilitzar opcionalment un ou

· 2 g de llevat sec de panificació

· 50 g de lli triturat

· 75 g de sèsam torrat i triturat 

· 200 ml d’aigua per barrejar amb les llavors

· 50 g de pipes de carbassa torrades

· 50 g de pipes de gira-sol torrades

· Un grapat de sèsam cru i unes pipes crues

 

Preparació:

1. Remullem 200 g de fajol durant mínim 48 hores.

2. Escorrim el fajol i el netegem. 

3. Torrem 60 g de fajol remullat en una paella sense oli i el reservem.

4. Triturem amb el minipimer la rest del fajol amb 40 ml d’aigua i sal.

5. Afegim el psyllium i barregem la massa.  Aquest és un aliment natural que ens aportarà una textura esponjosa i elàstica al nostre pa.

6. Torrem el sèsam en una paella sense oli fins que adquireixi un color daurat.

7. Triturem el lli i el sèsam torrat i ho barregem en un bol amb 200 ml d’aigua. Deixem reposar 10 minuts.

8. Torrem les pipes de gira-sol i de carbassa en una paella sense oli fins que adquireixin un color daurat.

9. Barregem tots els ingredients en un bol.

10. Afegim oli d’oliva i si volem un ou.

11. Escalfem el forn a 180º C. 

12. Oliem un motlle per fer pa i aboquem la massa. Mullem una mica unes pipes, el fajol torrat i sèsam cru i ho repartim per sobre la massa (ho mullem perquè s’enganxin millor a la part superior).

13. Fornegem la massa durant 60 minuts a 180°, als 45 minuts llencem 125 ml d’aigua directament al forn per fer vapor. Cal tancar ràpidament la porta d’aquest.

14. Traiem el pa del forn i quan podem del motlle. Deixem refredar sobre una reixeta.

 

 

Matthias #Hespe - #sensegluten - #postres - #Macrobiòtica - #EspaiCuinarSa - Girona - 2021

Comentaris a YouTube:

Hola Mathias, Hoy hice el pan sarraceno y lo unico que cambié fué la cantidad de sal, pero este es el mejor pan sarraceno que he comido! Ciertamente como tu dices , muchas recetas de este pan son poco agradables para el gusto y para la vista. es como comer un pedazo de madera. Este es genial y realmente aprecio las explicaciones y tips que das. Muchas gracias!

Saludos Mathias, gracias por compartir tus recetas, el pan me salió excelente, todos en casa lo encontraron muy delicioso. Siempre hacia pan integral y no había encontrado una buena receta de trigo sarraceno, de ahora en adelante este va ha ser el favorito. Te mandamos muchos saludos y abrazos desde Argentina

Gracias por la receta. Antes no había probado el trigo serraceno. Y tuve una sorpresa muy agradable. Las semillas hacen que sea un pan muy rico.

Disseny web:Descantia: Disseny web, posicionament web, pagines web a girona
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació així com per a tasques d'anàlisi. En continuar navegant, entenem que accepta l' ús de cookies

Què són les cookies?

Una cookie és un petit arxiu que s'emmagatzema a l'ordinador de l'usuari i ens permet reconèixer-lo. El conjunt de cookies ens ajuda a millorar la qualitat del nostre web, permetent-nos controlar quines pàgines troben els nostres usuaris útils i quines no.

Les cookies són essencials per al funcionament d'Internet, aportant innumerables avantatges en la prestació de serveis interactius, facilitant-nos la navegació i usabilitat del nostre web. Tingueu en compte que les cookies no poden fer malbé el vostre equip i que, a canvi, si són activades ens ajuden a identificar i resoldre els errors.

Quin tipus de cookies utilitza aquesta web?

Cookies pròpies: són aquelles que s'envien a l'equip de l'usuari des d'un equip o domini gestionat per l'editor i des del que es presta el servei sol·licitat per l'usuari.

Cookies de tercers: són aquelles que s'envien a l'equip de l'usuari des d'un equip o domini no gestionat per l'editor sinó per una altra entitat que analitza les dades obtingudes.

Cookies persistents: són un tipus de cookies en el qual les dades segueixen emmagatzemades en el terminal i poden ser accedides i tractades pel responsable de la cookie.

Cookies d'analítica web: a través de l'analítica web s'obté informació relativa al nombre d'usuaris que accedeixen al web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l'operador que presta el servei, l'idioma, el terminal que utilitza, o la ciutat a la qual està assignada la seva adreça IP. Informació que possibilita un millor i més apropiat servei per part d'aquesta web.

Acceptació de l'ús de cookies.

Assumim que vostè accepta l'ús de cookies. No obstant, vostè pot restringir, bloquejar o esborrar les cookies d'aquesta web o qualsevol altra pàgina a partir de la configuració del seu navegador.

A continuació li mostrem les pàgines d'ajuda dels navegadors principals: