Recepta: Pastís carbassa amb agar-agar i amb base d'ametlla i coco

Recepta: Pastís carbassa amb agar-agar i amb base d'ametlla i coco

PASTÍS DE CARBASSA AMB UNA BASE D’AMETLLA I COCO

Ingredients per a 4 persones:

· 1 bol d’ametlla mòlta

· 1/2 bol de coco ratllat

· 3 cullerades de farina d’espelta

· 4 cullerades de xarop d’atzavara

· Una mica d’oli de coco per lligar la massa

· 3 bols de carbassa tallada a trossos

· 2 cullerades d’agar-agar en flocs (si fas servir agar-agar en pols, llegiu les instruccions d'ús)

· Una mica de nou moscada, canyella i cardamom

· ½ got de llet de coco o llet d’arròs

· Sal marina

 

Preparació:

1. Barregem l’ametlla, el coco, la farina d’espelta, el xarop d’atzavara, la sal i l’oli de coco per fer una massa. Tot seguit l’escampem en el fons d’un motlle i la cuinem en el forn de 15 a 20 minuts a 170º.

2. Coem la carbassa amb una mica d’aigua i sal de 20 a 25 minuts.

3. A mitja cocció afegim l’agar-agar en flocs, la nou moscada, la canyella i el cardamom, i al final afegim la llet de coco o llet d’arròs (si fas servir agar-agar en pols, llegiu les instruccions d'ús).

4. Triturem la mescla i la repartim per sobre de la massa anterior que teníem al forn. Deixem refredar i decorem el pastís amb ametlla i /o coco ratllat per sobre.

 

En aquesta preparació japonesa anomenada Kanten utilitzem l'agar-agar per quallar les fruites en suc de raïm.

L'agar-agar és un espessidor natural que ens permet texturitzar els aliments per donar-los major consistència (textura de la gelatina). A més, agar-agar és un prebiòtic i afavoreix una flora intestinal saludable.


Pots cobrir la base de l'pastís amb cremes fetes amb fruita o una altra verdura.

 

Matthias Hespe - pastís - carbassa - postres - Macrobiòtica - EspaiCuinarSa - Girona - 2021

Disseny web:Descantia: Disseny web, posicionament web, pagines web a girona
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació així com per a tasques d'anàlisi. En continuar navegant, entenem que accepta l' ús de cookies

Què són les cookies?

Una cookie és un petit arxiu que s'emmagatzema a l'ordinador de l'usuari i ens permet reconèixer-lo. El conjunt de cookies ens ajuda a millorar la qualitat del nostre web, permetent-nos controlar quines pàgines troben els nostres usuaris útils i quines no.

Les cookies són essencials per al funcionament d'Internet, aportant innumerables avantatges en la prestació de serveis interactius, facilitant-nos la navegació i usabilitat del nostre web. Tingueu en compte que les cookies no poden fer malbé el vostre equip i que, a canvi, si són activades ens ajuden a identificar i resoldre els errors.

Quin tipus de cookies utilitza aquesta web?

Cookies pròpies: són aquelles que s'envien a l'equip de l'usuari des d'un equip o domini gestionat per l'editor i des del que es presta el servei sol·licitat per l'usuari.

Cookies de tercers: són aquelles que s'envien a l'equip de l'usuari des d'un equip o domini no gestionat per l'editor sinó per una altra entitat que analitza les dades obtingudes.

Cookies persistents: són un tipus de cookies en el qual les dades segueixen emmagatzemades en el terminal i poden ser accedides i tractades pel responsable de la cookie.

Cookies d'analítica web: a través de l'analítica web s'obté informació relativa al nombre d'usuaris que accedeixen al web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l'operador que presta el servei, l'idioma, el terminal que utilitza, o la ciutat a la qual està assignada la seva adreça IP. Informació que possibilita un millor i més apropiat servei per part d'aquesta web.

Acceptació de l'ús de cookies.

Assumim que vostè accepta l'ús de cookies. No obstant, vostè pot restringir, bloquejar o esborrar les cookies d'aquesta web o qualsevol altra pàgina a partir de la configuració del seu navegador.

A continuació li mostrem les pàgines d'ajuda dels navegadors principals: