Verdures escaldades amb salsa beixamel

Verdures escaldades amb salsa beixamel

Verdures escaldades amb salsa beixamel


Ingredients per 4 persones:

• Bròquil verd tallat
• 3 pastanagues tallades
• 3 porros, la part blanca tallada en trossos

Ingredients per la salsa beixamel:
•1 ceba tendra picada
• 100 g de farina de blat integral
• Oli d’oliva
• Nou moscada ratllada
• Sal marina

• Aigua o llet vegetal

Preparació:

1. Quan tenim totes les verdures tallades, les posem en una olla amb aigua bullint durant 2-5 minuts segons la textura que volem.
2. Per trencar la cocció, les trèiem del foc i ràpidament les posem en un bol amb aigua amb gel (opcional).


Elaboració de la salsa beixamel:

1. Torrem la farina en una olla amb una mica d’oli i deixem refredar.
2. En una paella sofregim la ceba picada a foc lent i al final posem una mica de sal.
3. Afegim una mica d’aigua o llet vegetal a la farina per fer una massa fina, la nou moscada ratllada i ho afegim a la ceba.
4. Courem tot 10 minuts i tirem la beixamel per damunt de les verdures.
5. Ho gratinem en el forn fins que quedi torradeta.



Bròquil amb beixamel


Ingredients:
• 1 bròquil o coliflor
• Unes patates [opcional]
• 1 ceba gran
• 1/2 litre de llet vegetal a temperatura ambient o de llet de vaca
• Farina integral
• Ametlla mòlta o formatge ratllat
• Llorer, nou moscada en pols i pebre blanc
• Oli d’oliva
• Sal marina

Preparació:
1. Netegem el bròquil i el bullim amb una olla amb 2 dits d’aigua i sal. Si el bròquil és petit el podem completar amb patates pelades i tallades en trossos petits.
2. Quan estigui “al dente”, és a dir, cuit però no massa, l’escorrem bé i el posem en una plata per el forn.

Elaboració de la salsa beixamel:
3. Ratllem la ceba finament i la posem en un cassó amb 4 cullerades d’oli a foc mitjà.
4. Anem remenant i mirant que no es cremi.
5. Quan la ceba s’hagi daurat, afegim la farina fins que quedi unida a la ceba fent una massa tova.
6. Ho enrossim una mica, vigilem que no es cremi i baixem el foc. Afegim la fulla de llorer.
7. A continuació anem abocant la llet vegetal tèbia lentament sense deixar de remenar i la deixem reduir fins que tinguem la consistència desitjada. Per aquest plat, la beixamel ha de quedar semblant a una crema no molt espessa.
8. Per últim, quan ja estiguem acabant de fer la salsa beixamel, afegirem la sal, la nou moscada en pols i el pebre blanc mòlt al nostre gust.
9. Ho deixem coure una mica més i retirem del foc.
10. Aboquem la beixamel damunt del bròquil repartint-la bé.
11. Damunt la beixamel hi posem ametlla mòlta o el formatge ratllat i ho enfornem per gratinar-ho.
12. Quan el gratinat s’hagi daurat, el traiem del forn i el servim calent.

Cuina macrobiòtica - Matthias Hespe - EspaiCuinarSa – Girona

Disseny web:Descantia: Disseny web, posicionament web, pagines web a girona
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació així com per a tasques d'anàlisi. En continuar navegant, entenem que accepta l' ús de cookies

Què són les cookies?

Una cookie es un petit arxiu que s’emmagatzema a l’ordinador de l’usuari i ens permet reconèixer-lo. El conjunt de cookies ens ajuda a millorar la qualitat del nostre web, permetent-nos controlar quines pàgines troben els nostres usuaris útils i quines no.

Les cookies són essencials per al funcionament d’Internet, aportant innumerables avantatges en la prestació de serveis interactius, facilitant-nos la navegació i usabilitat del nostre web. Tingueu en compte que les cookies no poden fer malbé el vostre equip i que, a canvi, si són activades ens ajuden a identificar i resoldre els errors.

Quin tipus de cookies utilitza aquesta web?

Cookies pròpies: són aquelles que s’envien a l’equip de l’usuari des d’un equip o domini gestionat per l’editor i des del que es presta el servei sol•licitat per l’usuari.

Cookies de tercers: són aquelles que s’envien a l’equip de l’usuari des d’un equip o domini no gestionat per l’editor sinó per una altra entitat que analitza les dades obtingudes.

Cookies persistents:són un tipus de cookies en el qual les dades segueixen emmagatzemades en el terminal i poden ser accedides i tractades pel responsable de la cookie.

Cookies d'analítica web: a través de l'analítica web s'obté informació relativa al nombre d'usuaris que accedeixen al web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l'operador que presta el servei, l'idioma , el terminal que utilitza, o la ciutat a la qual està assignada la seva adreça IP. Informació que possibilita un millor i més apropiat servei per part d'aquesta web.

Acceptació de l'ús de cookies.

Assumim que vostè accepta l’ús de cookies. No obstant, vostè pot restringir, bloquejar o borrar les cookies d’aquesta web o qualsevol altra pàgina a partir de la configuración del seu navegador.

A continuación li mostrem les pàgines d’ajuda dels navegadors principals: