Taller de Nivell 1 de cuina Macrobiòtica - 8 mòduls - Matthias Hespe
La formació s'ofereix per a particulars i consta de 8 mòduls.
Si vols obtenir un diploma del nivell 1 de la cuina macrobiòtica de l'EspaiCuinarSa s'afegeixen 2 mòduls per fer un examen.
Repetim aquests 8 mòduls durant l'any. No és necessari fer els 8 mòduls en un únic mes.
Pack de cursos de macrobiòtica durant un cap de setmana:
Del 24 de juliol al 31 d'agost 2023 estic impartint els tallers de cuina i les conferències a Cuisine et Santé, centre Macrobiòtic a Saint Gaudens (França).
Altres cap de setmanes disponibles:
--
Preu tallers de cap de setmana (cursos 1-8) dissabte i diumenge: 250 € (un dia 125 € - un taller 40 €)
Experiència macrobiòtica
Surt de la teva vida quotidiana i gaudeix un moment amb altra gent.
T’oferim ocasions per ampliar els teus coneixements.
Saps que cal que canviïs alguna cosa en la teva vida però no saps com fer-ho? Et donarem solucions i t’explicarem per què ho són.
Durant els tallers explicaré i posarem en pràctica pautes fàcils que donen més tranquil·litat, llibertat i alegria a la cuina.
Aprofita l'experiència que tinc per haver cuinat cada dia durant els últims 30 anys plats de cuina macrobiòtica.
També és ideal participar amb previs coneixements de la cuina macrobiòtica per reforçar-los, per eliminar dubtes i ampliar conexements.
T’invito a venir amb un ingredient que no sàpigues cuinar i el prepararem.
Durant l’any repetim quasi cada mes els 10 tallers amb diferents verdures i fruites de temporada.
Funcionament
Duració de cada taller:
90 minuts plens d’informació i amb una degustació.
Et garanteixo que sempre acabaràs els tallers amb noves experiències per cuinar, per la salut i per la vida.
Cada participant rebrà un receptari de cada taller al qual hagi participat.
Solament cal venir amb ganes, un bolígraf i una llibreta per fer apunts.
Durant els tallers servim un te bancha, el te clàssic de la cuina macrobiòtica.
Sempre hi haurà temps per fer preguntes.
Per cert, en aquests tallers també pot participar gent amb interès a la cuina vegetariana o vegana, gent amb problemes de salut o gent que vulgui practicar una vida saludable i socialment, econòmicament i ecològicament sostenible.
Contingut dels tallers de cuina macrobiòtica
Taller 1:
Com es prepara l’arròs integral
Com es fa el gomasio correctament
Com preparar un nituke i nishime – per acompanyar l’arròs preparem verdures de la temporada amb aquestes dues tècniques macrobiòtiques (entre d’altres farem el clàssic nituke de ceba amb pastanaga)
Introducció a la filosofia macrobiòtica: classificació de yin i yang i exemples de yin i yang
Taller 2:
Com es preparen els cereals integrals: mill o ordi cuinat amb verdures
Com es fa una sopa de miso
Introducció a la filosofia macrobiòtica: aliments classificats en yin i yang
Taller 3:
Com es prepara la quinoa o el fajol
Com es tallen les verdures: veurem fins a 20 talls diferents
Verdures saltades amb condiments macrobiòtics
Com es fa una crema de verdures
Introducció a la filosofia macrobiòtica: estils de preparació classificats de yin a yang
Taller 4:
Com utilitzem restos de cereals i verdures: fem croquetes amb cereals i verdures
Com es preparen verdures al vapor i al forn
Com pots variar el gust de les verdures combinant diferents estils de cocció
Com es fa una sopa de verdures amb cereals i salsa de soja
Com s’utilitzen les salses de soja (shoyu i tamari)
Quines espècies i condiments s’utilitzen en la cuina macrobiòtica i quins són els més importants
Introducció a la filosofia macrobiòtica: les 7 condicions de la salut. Durant el taller parlem de 7 arguments importants sobre per què val la pena practicar la cuina macrobiòtica.
Taller 5:
Què mengem per esmorzar o berenar si fem macrobiòtica?
Com s’utilitzen les llavors i els edulcorants naturals
Preparem cremes de cereals, creps, patés, batuts, boles energètiques, musli sec ...
Introducció a la filosofia macrobiòtica: aliments i estils de preparació classificats de yin a yang
Taller 6:
Quines proteïnes vegetals utilitzem en la macrobiòtica: preparem plats amb tofu, seitan i llegums
Com es fan hamburgueses amb llegums i cereals
Com es fa una sopa de llenties amb algues
Introducció a la filosofia macrobiòtica: classificació de yin i yang
Taller 7:
Com es prepara l'arròs basmati integral amb verdures
Com podem utilitzar les verdures del mar: algues (arame, wakame, hiziki, kombu i nori)
Com es fregeix (tempura): fregirem cebes amb pastanaga
Com es preparen salses macrobiòtiques per acompanyar els fregits, verdures o amanides (utilitzarem entre d’altres umeboshi i gingebre)
Com es preparen pickles, verdures premsades, i com es poden servir
Introducció a la filosofia macrobiòtica: com posar en pràctica una alimentació equilibrada de yin i yang
Taller 8:
Postres en la cuina macrobiòtica: preparem 3 postres diferents de la cuina macrobiòtica amb fruites, fruits secs i altres ingredients sorpresa.
Introducció a la filosofia macrobiòtica: com posar en pràctica una alimentació equilibrada de yin i yang
Taller 9 i 10:
Prepararé alguns ingredients i vosaltres cuinareu. Només intervindré si penso que es pot millorar alguna cosa.
Els tallers número 9 i 10 s’entenen com "una manera d’examen" per aconseguir un diploma de l’EspaiCuinarSa! Són una bona ocasió per mostrar el que saps cuinar.
Pots reservar els tallers núm. 9 i 10 després d’haver fet cuina macrobiòtica a casa teva durant un temps (preu per taller personalitzat 65 €).
Pack de tallers de cuina macrobiòtica durant dissabte o diumenge
Pels que treballen o venen de fora també donem la possibilitat de fer els primers 8 tallers durant un cap de setmana:
4 tallers un dissabte i 4 un diumenge.
Ara no pots tenir més excuses per no començar a aprendre la cuina macrobiòtica.
Preus pels tallers 1-8:
Preu per taller: 40 €
Preu per si vols fer els 8 tallers durant un cap de setmana: 250 €
Hi ha la possibilitat de dormir a l’EspaiCuinarSa, tinc dues habitacions disponibles amb 3 llits en total, consulta els preus i disponibilitat.
Per realitzar la teva prereserva, m'envies un correu electrònic amb les teves dades de contacte i el nom i el número del taller que vols fer.
La teva reserva esta confirmada si he rebut la teva transferència bancària.
Si vols entrar més profundament i més àmpliament en la cuina macrobiòtica podem afegint el teu coneixement ajuntant alguns tallers personalitzats.
Matthias Hespe - EspaiCuinarSa - Girona - Macrobiòtica 2023