8 tallers per iniciar-se en la cuina macrobiòtica durant un cap de setmana
La formació s'ofereix per a particulars i consta de 8 mòduls i 2 mòduls d'examen, si vols obtenir una diploma del nivell 1:
Pack de cursos de macrobiòtica durant un cap de setmana (8 tallers per 250 € sense examen):
Dissabte 11/06/22
Taller 1: 14:00-15:30
Taller 2: 15:30-17:00
Taller 3: 17:00-18:30
Taller 4: 18:30-20:00
Diumenge --
Taller 5: 10:00-11:30
Taller 6: 11:30-13:00
Taller 7: 13:00-14:30
Taller 8: 14:30-16:00
Experiència macrobiòtica
Surt de la teva vida quotidiana i gaudeix un moment amb altra gent.
T’oferim ocasions per ampliar els teus coneixements.
Saps que cal que canviïs alguna cosa en la teva vida però no saps com fer-ho? Et donarem solucions i t’explicarem perquè ho són.
Durant els tallers explicaré i posarem en pràctica pautes fàcils que donen més tranquil·litat, llibertat i alegria a la cuina.
Aprofita l'experiència que tinc per haver cuinat cada dia durant els últims 30 anys plats de cuina macrobiòtica.
També és ideal participar amb previs coneixements de la cuina macrobiòtica per reforçar-los, per eliminar dubtes i ampliar conexements.
T’invito a venir amb un ingredient que no sàpigues cuinar i el prepararem.
Durant l’any repetim els tallers amb diferents verdures i fruites de temporada.
Contingut dels tallers de cuina macrobiòtica:
Taller 1:
Com es prepara l’arròs integral.
Com es fa el gomasio correctament.
Com preparar un nituke i nishime – per acompanyar l’arròs preparem verdures de la temporada amb aquestes dues tècniques macrobiòtiques (entre d’altres farem el clàssic nituke de ceba amb pastanaga).
Introducció a la filosofia macrobiòtica: classificació de yin i yang i exemples de yin i yang.
Taller 2:
Com es preparen els cereals integrals: mill o ordi cuinat amb verdures
Com es fa una sopa de miso
Introducció a la filosofia macrobiòtica: aliments classificats en yin i yang
Taller 3:
Com es prepara la quinoa o el fajol.
Com es tallen les verdures: veurem fins a 20 talls diferents.
Verdures saltades amb condiments macrobiòtics.
Com es fa una crema de verdures.
Introducció a la filosofia macrobiòtica: estils de preparació classificats de yin a yang.
Taller 4:
Com utilitzem restos de cereals i verdures: fem croquetes amb cereals i verdures.
Com es preparen verdures al vapor i al forn.
Com pots variar el gust de les verdures combinant diferents estils de cocció.
Com es fa una sopa de verdures amb cereals i salsa de soja.
Com s’utilitzen les salses de soja (shoyu i tamari).
Quines espècies i condiments s’utilitzen en la cuina macrobiòtica i quins són els més importants.
Introducció a la filosofia macrobiòtica: les 7 condicions de la salut. Durant el taller parlem de 7 arguments importants sobre per què val la pena practicar la cuina macrobiòtica.
Taller 5:
Què mengem per esmorzar o berenar si fem macrobiòtica?
Com s’utilitzen les llavors i els edulcorants naturals.
Preparem cremes de cereals, creps, patés, batuts, boles energètiques, musli sec ...
Introducció a la filosofia macrobiòtica: aliments i estils de preparació classificats de yin a yang.
Taller 6:
Quines proteïnes vegetals utilitzem en la macrobiòtica: preparem plats amb tofu, seitan i llegums.
Com es fan hamburgueses amb llegums i cereals.
Com es fa una sopa de llenties amb algues.
Introducció a la filosofia macrobiòtica: classificació de yin i yang.
Taller 7:
Com es prepara l'arròs basmati integral amb verdures.
Com podem utilitzar les verdures del mar: algues (arame, wakame, hiziki, kombu i nori)
Com es fregeix (tempura): fregirem cebes amb pastanaga.
Com es preparen salses macrobiòtiques per acompanyar els fregits, verdures o amanides (utilitzarem entre d’altres umeboshi i gingebre).
Com es preparen pickles, verdures premsades, i com es poden servir.
Introducció a la filosofia macrobiòtica: com posar en pràctica una alimentació equilibrada de yin i yang.
Taller 8:
Postres en la cuina macrobiòtica: preparem 3 postres diferents de la cuina macrobiòtica amb fruites, fruits secs i altres ingredients sorpresa.
Introducció a la filosofia macrobiòtica: com posar en pràctica una alimentació equilibrada de yin i yang.
Taller 9 i 10:
Prepararé alguns ingredients i vosaltres cuinareu. Només intervindré si penso que es pot millorar alguna cosa.
Els tallers número 9 i 10 s’entenen com "una manera d’examen" per aconseguir un diploma de l’EspaiCuinarSa! Són una bona ocasió per mostrar el que saps cuinar.
Pots reservar els tallers núm. 9 i 10 després d’haver fet cuina macrobiòtica a casa teva durant un temps (preu per taller personalitzat 65 €).
Funcionament
Si vols obtenir un diploma del nivell 1 de la cuina macrobiòtica de l'EspaiCuinarSa s'afegeixen 2 mòduls per fer un examen.
No és necessari fer els primers 8 mòduls en un únic mes o per ordre.
Duració de cada taller:
90 minuts plens d’informació i amb una degustació
Et garanteixo que sempre acabaràs els tallers amb noves experiències per cuinar, per la salut i per la vida
Cada participant rebrà un receptari de cada taller al qual hagi participat
Solament cal venir amb ganes, un bolígraf i una llibreta per fer apunts
Durant els tallers servim un te bancha, el te clàssic de la cuina macrobiòtica
Sempre hi haurà temps per fer preguntes
Per cert, en aquests tallers també pot participar gent amb interès a la cuina vegetariana o vegana, gent amb problemes de salut o gent que vulgui practicar una vida saludable i socialment, econòmicament i ecològicament sostenible
Pack de tallers de cuina macrobiòtica durant dissabte o diumenge
Pels que treballen o venen de fora també donem la possibilitat de fer els primers 8 tallers durant un cap de setmana:
4 tallers un dissabte i 4 un diumenge
Preus pels tallers 1-8:
Preu per taller: 35 €
Preu per si vols fer els 8 tallers durant un cap de setmana: 250 €
Hi ha la possibilitat de dormir a l’EspaiCuinarSa, tinc dues habitacions disponibles amb 3 llits en total, consulta els preus i disponibilitat.
Per realitzar la teva reserva, envia'm un correu electrònic amb les teves dades de contacte, el nom i el número del taller al qual vols participar.
La teva reserva estarà confirmada quan rebi la teva transferència bancària.
Si vols entrar més profundament i més àmpliament en la cuina macrobiòtica podem afegint el teu coneixement ajuntant alguns tallers personalitzats
Matthias Hespe - EspaiCuinarSa - Girona - Macrobiòtica